top of page

BIMI merkevarelogo 

Med BIMI har domeneeiere og merker kontroll over sine offisielle viste logoer, som opprettholdes konsekvent i alle innkommende e-poster

merkevarelogo.png

Interessert i mer informasjon rundt BIMI merkevarelogo ? Ta kontakt med Vodacom under. 

Thanks for submitting!

Hva er BIMI ?

BIMI , eller Brand Indicators for Message Identification er en ny standard for e-postautentisering som fester din eksklusive merkevarelogo til alle e-postene du sender ut via merkevarens e-postdomene. Du lurer kanskje på at som mottaker av e-posten din allerede viser merkevarelogoer. Men det som er viktig er hvem som har kontroll over logoene!

Vanligvis blir logoer automatisk kurert av e-postklientleverandører, og henter dem fra forskjellige kilder. Ulike logoer vises avhengig av forskjellige e-postklienter og enheter.

Med BIMI har domeneeiere og merker kontroll over sine offisielle viste logoer, som opprettholdes konsekvent i alle innkommende e-poster. Merkelogoen er den viktigste identifiserende faktoren for merkevaren din, derfor bygger det opp en følelse av tillit og trygghet ved å feste logoen på hver e-post som mottas av dine kunder, partnere og ansatte.

Den fanger umiddelbart mottakerens oppmerksomhet, gir et sterkt førsteinntrykk, er grunnlaget for merkevarens identitet, øker sikkerheten, avgrenser deg fra konkurrentene dine og fremmer merkelojalitet.

Hvordan fungerer BIMI?

For å implementere BIMI må du først håndheve din eksisterende DMARC-policy ved å sette den til enten avvisning eller karantene.

Etter å ha håndhevet DMARC kan du dra nytte av fordelene med BIMI i organisasjonens e-postdomene! I likhet med alle andre e-postautentiseringsstandarder, ligger BIMI i domenet ditt som en tekst (TXT)-post.

BIMI -posten (e) ligger i "_bimi" -rommet på DNS -en din, med standard BIMI -posten som "default._bimi". Tekstdelen inneholder identifikatoren for postversjonen (v = BIMI1), URL til logoen (l =) og URL til logosertifikatet (VMC) hvis tilgjengelig (a =).

En komplett BIMI -post vil se slik ut:

default._bimi IN TXT “v = BIMI1; l = https: //url.to/your.file.svg; a = https: //url.to/certificate.pem”

how-works-bimi.webp
power-spf-information-center-powerdmarc.webp
BIMI og The Verified Mark-sertifikatet (VMC-sertifikat)

Verified Mark Certificate (VMC) er et valgfritt digitalt sertifikat som autentiserer domenet ditt som eier av logoen. Selv om det er valgfritt, kreves det av de fleste innboksleverandører. Hvis VMC ikke er tilgjengelig, må "a" -attributtet i BIMI -posten enten kastes eller settes til "a = self".

VMC er avgjørende for organisasjoner som har vilje til å forbedre sin digitale tilstedeværelse og omdømme online, og etablere merkevaren deres for å være pålitelig og topp. En kombinasjon av BIMI og VMC setter kundenes sinn i ro og gir dem tillit og trygghet mens de svarer på e -postene dine.

Krav til BIMI-logo

BIMI har visse spesifikasjoner mens du laster opp merkevarelogoen din:

En så viktig spesifikasjon er at logoet ditt må være i SVG -format . Scalable Vector Graphic eller SVG er et populært format som driver flere elementer i moderne nettsteder og applikasjoner. Ulikt populære bitmapformater som GIF, JPG og PNG, er vektorgrafikken laget av linjer og kurver som enkelt kan skaleres uten tap av detaljer. SVG er relativt lettere, lastes raskt og tilpasser seg lett til responsiv størrelse.

For BIMI -implementering spiller de eksakte dimensjonene til logoen ingen rolle, da den lastes opp i SVG -format, gjør den lett skalerbar. Imidlertid må bildet være firkantet og sideforholdet må være 1: 1.

Logoen må oppfylle SVG BIMI -profilen. Selv om SVG -standarden er veldig allsidig og har en rekke versjoner å velge mellom, er SVG 1.2 Tiny nærmest passformen til SVG BIMI -spesifikasjonene.

upload-svg.webp
prepare-svg.webp
Hvordan forberede SVG-filen riktig for BIMI?

Det mest brukte verktøyet for å eksportere riktig SVG er Adobe Illustrator.

Alt du trenger å gjøre for å forberede SVG -en din er:

Åpne logoen i Adobe Illustrator og inspiser objektene for å sikre at det ikke er bitmaps, koblede filer, tekster eller grupper. Sørg for at kontrollverktøylinjen er slått på i vindumenyen for å inspisere logoen.

Hvis logoen din er bildebasert, kan du bruke Trace Image-knappen til å konvertere bildet ditt til en grafikk.

SVG for BIMI støtter ikke tekstobjekter. Hvis logoen din har tekst, vises den på kontrollverktøylinjen som "Type". For å fjerne tekstobjekter, velg tekstlaget ditt og velg alternativet "Opprett konturer" fra "Type" -menyen. Kontrollverktøylinjen identifiserer ikke lenger tekstobjektet som "Type", men som en "gruppe" i stedet.

Til slutt må du fjerne alle grupper for å sikre at eksport av SVG er en smidig prosess. Den enkleste måten er å trykke Ctrl+A for å velge alle objektene, og deretter klikke på "Ungroup" -alternativet i "Object" -menyen. Du må kanskje gjenta denne prosessen til alle gruppene i dokumentet ikke er gruppert.

Eksporterer SVG-fil

For å oppfylle BIMI SVG -spesifikasjonene må logoen ha kvadratiske dimensjoner. For å oppnå det må du opprette en ny fil uten å lukke den nåværende. Sørg for at den nye filen er i kvadratdimensjoner med et 1: 1 -størrelsesforhold, og at fargemodusen er RGB og ikke CMYK.

Naviger til den opprinnelige filen og trykk Ctrl+A for å velge alle objektene. Kopier alle objektene fra den opprinnelige filen og lim dem inn i den nye filen du opprettet i firkantede dimensjoner.

Klikk på "Lagre" fra Fil -menyen for å lagre filen. I målmappen må du kontrollere at filformatet er satt til SVG og ikke SVG -komprimert.

Legg merke til at en SVG -dialogboks åpnes. Velg "SVG Tiny 1.2" under "SVG -profiler" i boksen. Under "Flere alternativer" -knappen justeres kriteriene for "desimaler" til 1, 2 eller 3 for å bevare detaljer, avhengig av hvor kompleks logoen din er.

Lastly, click on the “SVG Code” button to review the code, which opens up in a file editor. Make sure that the line starting with <svg contains version=”1.2” and baseProfile=”tiny”. There should be no base64, ensuring that Adobe Illustrator was able to create a vector-only representation of your logo.

Til slutt klikker du på "OK" -knappen i dialogboksen for å lagre filen.

save-svg.webp
bottom of page